07 33 23 143

gst-mkozina@siol.net
Info

Sprejemni preizkus in vpis novih učencev

Glasbena šola vpisuje otroke oziroma učence na podlagi razpisa za vpis, ki ga objavi meseca maja za naslednje šolsko leto, skladno s šolskim koledarjem in Pravilnikom o šolskem koledarju za glasbene šole (Uradni list RS, št. 50/2012, 56/2012). V razpisu glasbena šola navede izobraževalni program, instrumente oziroma predmete, za katere se bo izvajal pouk, predvideno število učencev in njihovo starost ter druge pogoje za vpis.

Vpis novih učencev v glasbeno šolo je možen samo na podlagi uspešno opravljenega sprejemnega preizkusa. 

Sprejemni preizkus se opravlja v glasbeni šoli v rednem roku od 1. do 30. maja.

 

Preizkus poteka pred komisijo, ki jo imenuje ravnatelj, ki prav tako določi enoten vzorec vprašanj za vse kandidate.

 

Med sprejemnim preizkusom, ki traja približno pet minut, komisija preveri pet sklopov: izvedba pesmi po lastni izbiri, petje melodičnih motivov, ploskanje ritmičnih vzorcev, razvitost glasbenega spomina in druge preddispozicije.

 

 

Sprejemni preizkus novih učencev v glasbeno šolo za šolsko leto 2022/2023

 

Sobota: 21. maj 2022, od 9. do 12. ure

Sreda: 25. maj 2022, od 17. do 19. ure

Sreda: 24. avgust 2022 - samo za deficitarne oddelke

 

Vsi kandidati po 1. maju 2022 izpolnejo elektronsko prijavnico za vpis v glasbeno šolo TUKAJ

Za točen dan in uro preizkusa OBVEZNO pokličite v tajništvo šole na tel. številko: 07/33-23-143.

 

Elektronsko prijavnico s podatki o prijavljenem kandidatu, ki jo boste vnesli v spletni obrazec, bomo natisnili v šoli. Ob prihodu v šolo na dan sprejemnega preizkusa boste prejeli izpolnjeno prijavnico in dopolnilo k prijavnici za vpis v glasbeno šolo, ki ju boste podpisali in oddali komisiji za sprejemni preizkus. 

 

Za dan in uro ter ostale informacije o sprejemnem preizkusu prosimo, da pokličete v tajništvo šole na telefonsko številko: 07/33-23-143 v času uradnih ur med 10. in 14. uro od 3. maja 2022 dalje.

 

Brez predhodnega preizkusa glasbenih sposobnosti se vpisujejo otroci, ki bodo obiskovali program Predšolska glasbena vzgoja (rojeni 2017) ali Glasbena pripravnica (rojeni 2016). Poleg elektronske prijavnice izpolnite še vpisni list in dopolnilo k vpisnemu listu in ju podpisana vrnete na e-mail glasbene šole: gst-mkozina@siol.net ali po navadni pošti na naslov: Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto, Jenkova ulica 1, 8000 Novo mesto ali osebno v tajništvo šole. Prijave zbiramo do 23. junija 2022 oziroma do zapolnitve prostih mest. 

 

Vsi učenci, ki se bodo vpisali v program Glasba (instrument ali petje) bodo sprejeti le na podlagi sprejemnega preizkusa. Namen sprejemnega preizkusa je, da se ugotovi, če ima oseba, ki se želi vpisati v glasbeno šolo, primerno razvit posluh, čut za ritem, sposobnost glasbenega pomnenja ter fizične in zdravstvene sposobnosti za učenje ustreznega instrumenta ali petja.

 

Preizkus velja za naslednje predmete:

 

- violina, viola, violončelo, kontrabas

- trobenta, rog, pozavna, evfonij, tuba

- kljunasta flavta, flavta, oboa, klarinet, saksofon, fagot

- klavir

- orgle

- harmonika, diatonična harmonika

- kitara

- tolkala

- petje (od 15 leta starosti naprej)

 

 

Rezultati sprejemnega preizkusa bodo objavljeni

na oglasni deski v pritličju šole v ponedeljek, 20. junija 2022 ob 10. uri.

 

Sprejeti učenci prinesejo v tajništvo šole izpolnjen vpisni list in dopolnilo k vpisnemu listu (na voljo tudi v tajništvu šole) ter po položnici plačajo vpisnino 21,00 EUR

Vpis novih učencev v glasbeno šolo bo potekal:

 

- od 20. do 23. junija 2022,
- od 26. do 31. avgusta 2022 - naknadni rok za prosta mesta.
 

Matija Slak, 

ravnatelj     

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.