07 33 23 143

gst-mkozina@siol.net
Info

Big band

Big band Glasbene šole Marjana Kozine je bil ustanovljen v šolskem letu 2014/2015. Prvi nastop je izvedel 13. maja 2015 na zaključnem koncertu učencev glasbene šole v KC Janeza Trdine. Aprila 2016 je sodeloval je na koncertu ob 70-letnici glasbene šole, v sezoni 2016/2017 pa je bil vključen v novomeški abonma, v katerem sodelujejo izključno ustvarjalci na področju kulture iz Novega mesta in okolice. V okviru novomeškega abonmaja je zelo uspešno izvedel svoj prvi samostojni koncert 9. decembra 2016 v Kulturnem Centru Janeza Trdine v Novem mestu. V aprilu 2018 je sodeloval na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku MO Novo mesto, septembra 2018 pa je gostoval v Bruslju v Belgiji, kjer je izvedel odmeven koncert pred stavbo Evropskega parlamenta.

 

Big band predstavlja čudovito nadgradnjo in daje priložnost nadarjenim učencem in profesorjem novomeške glasbene šole, ki želijo poglobiti svoje znanje na področju jazz glasbe. Od ustanovitve do leta 2022 ga je vodil priznani jazz saksofonist in profesor na glasbeni šoli Jaka Kopač.

 

 

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.