07 33 23 143

gst-mkozina@siol.net
Info

Godalni orkester

Godalni orkester smo po nekaj letih mirovanja ponovno ustanovili v šolskem letu 2012/2013, kar pomeni velik doprinos za učence godalnih inštrumentov. Orkester deluje z namenom, da uvaja učence v orkestralno igro, obenem pa skrbi za podmladek v simfoničnem orkestru in podobnih skupinah. Orkestrska igra je namreč pomembno dopolnilo in tudi nadgradnja solističnega orkestrskega inštrumenta, obenem pa omogoča učencem, da se sistematično navajajo in prilagajajo načinom dela v večji skupini. Z igranjem v orkestru razvijajo tudi čut za vzajemno delo, delovno disciplino in odgovornost, spoznavajo orkestrsko literaturo, se navajajo na zvočnost inštrumenta v odnosu do celotnega orkestra in razvijajo občutek za sozvočja. Vse kvalitete, ki jih bodo s skupinsko igro pridobili, bodo v veliki meri lahko uporabili kasneje v simfoničnem orkestru.

 

Godalni orkester poleg rednega programa nastopa na šolskih nastopih, javnih nastopih, božičnem koncertu šolskih orkestrov in revijah godalnih orkestrov glasbnih šol Slovenije. Orkester šteje 45 članov, vodi pa ga učiteljica Petra Božič.

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki