07 33 23 143

gst-mkozina@siol.net
Info

Sodelovanje z okoljem

Sodelovanje in vključenost Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto v življenje in delo v lokalnem, regionalnem in širšem okolju

 

Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto je v svojem okolju zelo aktivno vključena in udeležena v vseh oblikah kulturnega življenja. Redno sodelujemo z vsemi šolami in vrtci, JSKD, z društvi, s Kulturnim centrom Janeza Trdine Novo mesto, s Kulturnim centrom Primoža Trubarja v Šentjerneju, z Dolenjskim muzejem Novo mesto, z Visokošolskim centrom Novo mesto in z najrazličnejšimi drugimi zavodi, ustanovami, dobrodelnimi organizacijami in gospodarskimi družbami. Sodelovanje poteka na strokovni, kadrovski, programski in na organizacijski ravni. Prav tako so naši učenci in učitelji kot nastopajoči pogosto povabljeni na prireditve v druge kraje v regiji in po Sloveniji.

 

Uspešno sodelujemo z organizacijami in inštitucijami v lokalnem in regionalnem okolju, saj smo kar nekaj projektov izvedli skupaj z Mestno občino Novo mesto, Društvom za razvijanje prostovoljnega dela, osnovnimi šolami na našem območju, Šolskim centrom Novo mesto, Društvom prijateljev mladine Mojca in še bi lahko naštevali. Posebej moramo omeniti našo generalno pokroviteljico Krka, d.d., Novo mesto in Mestno občino Novo mesto, ki nas finančno podpirata. Brez njune pomoči ne bi bil izveden marsikateri glasbeni projekt, ki smo ga pripravilii v sklopu naše šole in Mestne občine Novo mesto.

 

 

Interni, razredni, izvenšolski, javni in komentirani nastopi

 

Glasbena šola Marjana Kozine ostaja zvesta svojemu širokemu kulturnemu poslanstvu. Z internimi, razrednimi, javnimi in komentiranimi nastopi, ki imajo poseben izobraževalni pomen za vso predšolsko, osnovnošolsko in srednješolsko mladino, skrbi za vzgajanje in izobraževanje mladih v našem mestu in širši okolici. Na naših nastopih otroci spoznavajo življenje in delo naše šole, inštrumente, ki jih poučujemo, skladatelja Marjana Kozino, po katerem šola nosi ime, in vpisne pogoje za sprejem v glasbeno šolo.

 

Vsako šolsko leto izvedemo veliko kulturnih dogodkov na občinski, državni in mednarodni ravni in z glasbenimi vložki naših solistov, komornih skupin in orkestrov popestrimo različne kulturne dogodke na otvoritvah, razstavah, protokolarnih sprejemih, proslavah in srečanjih v dolenjskih občinah, kakor tudi na nivoju države in širše. Letno učitelji pripravijo več kot 30 internih nastopov, okoli 80 razrednih nastopov, 150 izvenšolskih in javnih nastopov. Organiziramo in izvajamo tudi samostojne celovečerne koncerte, nastope tekmovalcev ter komentirane nastope za učence osnovnih šol. Naše komorne skupine sodelujejo na državnih revijah in predstavljajo glasbeno šolo in Novo mesto izven meja Slovenije. 

 

Na koncu šolskega leta vsi inštrumentalni in pevski oddelek pripravijo zaključne javne nastope za javnost. Skupaj izvedemo tudi dva zaključna koncerta naših učencev, enega v Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto in drugega v Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju, kjer se predstavijo učenci dislociranega oddelka v Šentjerneju.

 

 

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.