07 33 23 143

gst-mkozina@siol.net
Info

Nadaljni študij učencev glasbene šole

V pouk vseh predmetov se lahko vključujejo predšolski otroci, osnovnošolci, srednješolci in odrasli, in sicer pod pogoji (starost učenca , fizične dispozicije, nadarjenost ...) določenimi z izobraževalnimi glasbenimi in plesnimi programi.

 

Izredno nadarjene učence poskuša glasbena šola poklicno usmerjati na srednjo glasbeno šolo oziroma konservatorije za glasbo.

 

Nadarjeni glasbeniki in plesalci lahko po končani glasbeni šoli in sprejemnem izpitu nadaljujejo svoje izobraževanje na srednji stopnji-umetniški gimnaziji, smer glasba oziroma ples, moduli:

- petje in inštrument,

- glasbeni stavek,

- jazz-zabavna glasba,

- balet in sodobni ples.

 

Z izjemo plesa sledi srednji stopnji glasbenega izobraževanja še univerzitetni študij v Ljubljani (Akademija za glasbo, Filozofska fakulteta-muzikologija) in Mariboru (Pedagoška fakulteta-glasbena pedagogika). Strokovni delavci v glasbenih šolah so učitelj, korepetitor in knjižničar.

 

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.