07 33 23 143

gst-mkozina@siol.net
Info

Pevski zbor

Za Slovence je od nekdaj znano in značilno, da je skupinsko oziroma zborovsko petje v vseh pojavnih oblikah, poleg jezika, ena osrednjih in temeljnih prvin narodnostne identifikacije. Znotraj glasbe je predvsem človekov glas, osebni odnos do lastnega glasu, sposobnost slišanja svojega glasu, osnova, na kateri temelji katerokoli ustvarjalno in poustvarjalno izražanje. Zborovsko petje je dragocena vzgojna ter ustvarjalno-poustvarjalna umetniška glasbena dejavnost, ki razvija glasbene in izven glasbene, osebne in družbene vrednote učencev.


V šolskem letu 2012/2013 smo tudi v naši glasbeni šoli ustanovili pevski zbor, ki ga obiskuje 53 učencev nižjih in višjih razredov. Učenci si s petjem razvijajo glasbene in glasovne sposobnosti ter vokalno tehniko, občutek za interpretacijo, glasbeni besedni zaklad in jezik. Negujejo odnos do izvirne slovenske ljudske pesmi in umetne zborovske glasbe ter do glasbenih izročil drugih narodov in kultur.

 

Pevskemu zboru lahko vsako leto prisluhnemo na šolskih nastopih, decembra na božičnem koncertu šolskih orkestrov in zbora, v spomladanskem času pa izvaja glasbeno-scenske pravljice za otroke vrtcev in vseh osnovnih šol Dolenjske. Pevski zbor vodi profesorica Petra Slak.

 

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki