07 33 23 143

gst-mkozina@siol.net
Info

Pevski zbor

Za Slovence je od nekdaj znano in značilno, da je skupinsko oziroma zborovsko petje v vseh pojavnih oblikah, poleg jezika, ena osrednjih in temeljnih prvin narodnostne identifikacije. Znotraj glasbe je predvsem človekov glas, osebni odnos do lastnega glasu, sposobnost slišanja svojega glasu, osnova, na kateri temelji katerokoli ustvarjalno in poustvarjalno izražanje. Zborovsko petje je dragocena vzgojna ter ustvarjalno-poustvarjalna umetniška glasbena dejavnost, ki razvija glasbene in izven glasbene, osebne in družbene vrednote učencev.


V šolskem letu 2012/2013 smo tudi v naši glasbeni šoli ustanovili otroški in mladinski pevski zbor, ki ga obiskuje okoli 50 učencev nižjih in višjih razredov. Učenci si s petjem razvijajo glasbene in glasovne sposobnosti ter vokalno tehniko, občutek za interpretacijo, glasbeni besedni zaklad in jezik. Negujejo odnos do izvirne slovenske ljudske pesmi in umetne zborovske glasbe ter do glasbenih izročil drugih narodov in kultur.

 

Pevskemu zboru lahko vsako leto prisluhnemo na šolskih nastopih, decembra na božičnem koncertu šolskih orkestrov in zbora, v spomladanskem času pa izvaja glasbeno-scenske pravljice za otroke vrtcev in vseh osnovnih šol Dolenjske. Pevski zbor vodi profesorica Petra Slak.

 

 

 

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.