07 33 23 143

gst-mkozina@siol.net
Info

Obvestilo o obveznem samotestiranju učencev

 

Spoštovani starši in učenci,

 

 

obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije dne 11. novembra 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki začne veljati v sredo 17. novembra 2021. V nadaljevanju povzemamo bistvene spremembe, ki se neposredno nanašajo na izvajanje vzgojnoizobraževalnega dela:

 

 

Od 17. novembra 2021 učenci osnovne šole in dijaki obvezno izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa, pri čemer se samotestiranje opravi trikrat tedensko v vzgojno-izobraževalnem zavodu. Za obisk glasbene šole zadostuje test za samotestiranje, ki ga učenec opravi v osnovni ali srednji šoli.

 

Za učence osnovne šole starši oziroma drugi zakoniti zastopniki oziroma skrbniki podajo predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje.

 

Za osebe, ki izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje v osnovni ali srednji šoli, se šteje, da za udeležbo v glasbeni šoli izpolnjujejo pogoj PCT.

 

Učenci glasbene šole, ki so hkrati učenci osnovne šole soglašanje s samotestiranjem izkažejo s fotokopijo predhodnega pisnega soglasja oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje, ki so ga osnovni šoli podali starši oziroma drugi zakoniti zastopniki oziroma skrbniki. Fotokopijo soglasja oddajo v glasbeno šolo do srede 17. 11. 2021 ali na prvi dan, ko so v glasbeni šoli.

Dijaki, ki se izobražujejo tudi v glasbeni šoli s pisno izjavo starša, zakonitega zastopnika ali skrbnika, polnoletni dijaki in študentje pa z lastno pisno izjavo dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT o opravljenem samotestiranju v matični šoli, pri katerem je bil rezultat negativen. Za te učence velja, da izpolnjujejo pogoj PCT.

 

Samotestiranje je obvezno za tiste učence in dijake, ki niso polno cepljeni ter učence in dijake, ki so preboleli Covid-19 in je od okužbe minilo več kot šest mesecev.

 

Na podlagi Okrožnice MIZŠ z dne 16. 11. 2021 morajo vsi učenci, ki se samotestirajo v matični šoli izvajalcem obšolskih dejavnosti in glasbenim šolam vsakokrat na vpogled predložiti dokazilo o opravljenem samotestiranju in negativnem rezultatu v obliki EVIDENČNEGA LISTA. Za evidenčni list učenca poskrbite starši. Evidenčni list bo po samotestiranju v matični šoli podpisan s strani pooblaščene nadzorne osebe. Ta isti evidenčni list bo imel otrok pri sebi za potrebe obiskovanja glasbene šole, športnih treningov in drugih dejavnosti. Skratka, evidenčni list bo neke vrste potrdilo PCT kot ga imamo odrasli in ga morajo učenci pokazati učiteljem vsakič, ko pridejo k pouku.

Vsi učenci, ki so cepljeni ali so preboleli Covid-19 pa morajo imeti pri sebi potrdilo o izpolnjevanju PCT pogoja, ki ga bodo morali na zahtevo morebitnega obiska inšpektorja pokazati.

 

Poudarjamo, da v primeru, da se učenec ni samotestiral in ne izpolnjuje pogoja prebolevnosti, cepljenja ali testiranja s testom PCR ali testom HAG, pouka v glasbeni šoli ne more obiskovati. Za te učence bo pouk potekal na daljavo.

 

V priponki vam pošiljamo Okrožnico MIZŠ RS, Soglasje/nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje in Izjavo dijaka/študenta o izpolnjevanju pogoja PCT.

 

 

Zahvaljujem se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljam,

 

 

Novo mesto, 15. november 2021                                                                                           

Matija Slak,          

ravnatelj              

 

 

 

Okrožnica MIZŠ z dne 12. 11. 2021

Okrožnica MIZŠ z dne 16. 11. 2021

Soglasje/nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje

Izjava dijaka/študenta o izpolnjevanju pogoja PCT

Pojdi nazaj

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.